Skip to main content

Afscheidscadeau Burgemeester

Zilveren klemarmband met grijze, zwarte en crème parels en de tekst Ex Undis, in opdracht gemaakt als afscheidscadeau voor Burgermeester Marijke Van Beek.
Nu zit ik met mijn been omhoog, na een knie operatie. Maar 2 jaar geleden was ik in deze vakantietijd druk bezig met het ontwerpen van een speciaal afscheidscadeau voor de burgemeester Marijke van Beek. De gemeentes werden samengevoegd tot een nieuwe gemeente Het Hogeland.
Hoe kwam ik tot het ontwerp?
Omdat ik onderzoek had gedaan naar de geschiedenis van de Gemeente Eemsmond vanwege het maken van een ambtsketen voor de nieuwe Gemeente ‘t Hogeland, welke ik overigens niet heb mogen maken, kwam ik erachter dat onze omgeving bestaat uit water, of te wel; Land dat is veroverd op de zee. ’t Hogeland.
De logo’s en de Wapens van de Gemeenten, refereren daar aan, door bijvoorbeeld de golfjes in de verschillende Gemeente Wapens net als de tekst Ex Undis in het gemeentewapen van Eemsmond, wat Latijns is voor “Uit de golven”. Aangezien de opdracht was om bepaalde karakteristieke elementen van Eemsmond terug te laten komen in het te ontwerpen sieraad, bedacht ik al gauw dat de armband moest bestaan uit golfjes. Ook wilde ik de opvallende tekst Ex Undis gebruiken. Aangevuld met Parels uit de zee, immers parels ontstaan in de zee en worden gevormd door oesters. Deze parels uit de zee staan symbool voor de “Pareltjes” in het Hogeland. Oftewel de mooie karakteristieke dorpen en gebouwen uit deze regio. Blij was ik om te merken dat het nieuwe Wapen voor de Gemeente ’t Hogeland ook weer deze golfjes bevat. Daardoor is het een heel passend sieraad geworden.
Zilveren klemarmband

This function has been disabled for Sieraden atelier Eveline.